MIND BLOWING (3).jpg

Hunebedden

Ons eigen land kent ook zeer oude megalithische bouwwerken. Op de Hondsrug in Drenthe zijn nog tientallen zogenaamde hunebedden te vinden (Steentijd). Vanuit mijn eigen onderzoek, kennis over energie/ spiritualiteit en door mijn innerlijk gevoel gaan de hunebedden over een veel dieper laag van bewustzijn. Het zijn stuk voor stuk krachtplekken waar zeer oude energieën nog aanwezig zijn en de natuurlijke energie van moeder aarde wordt versterkt. Onze oudste monumenten van Nederland zijn niet een hoopje zielige stenen of vergane glorie. Deze magische plekken raken je in alle facetten van je zijn en velen voelen aan of hebben een innerlijk weten dat deze ancient plekken energetisch sterke rituele plekken zijn. Het is niet zomaar dat de hele aarde vol staat met magische megalithische bouwwerken waar je een bijzondere dingen kan ervaren. In de hunebedexcursie wordt geschiedenis gekoppeld aan het heden en kan je ervaren wat de magische plekken voor jou kan betekenen. De ervaringsverhalen van mensen zijn daarom ook zeer waardevol: 'Het voelt als een portaal. Een bijzondere energie. Het voelt helend. Alsof de tijd oplost. Ik voel connectie met andere krachtpkekken op aarde. Hemel en aarde tegelijkertijd... Zoiets' 

Ancient Mysteries

Over de hele wereld zijn er mysterieuze bouwwerken zoals de Hunebedden waarvan niemand (zeker) weet hoe ze zijn gebouwd en/of wie het hebben en/of waarvoor ze zijn gebouwd en/of in welke periode ze zijn gebouwd.

 

Er worden steeds meer Ancient Mysteries (Megalithische bouwwerken) ontdekt en in rap tempo worden er nieuwe inzichten verkregen vanuit multidisciplinair onderzoek. Het woord Megalithisch betekent trouwens ‘grote steen’.

De grote vraag is of we het lef hebben om met een open mind en het betreden van nieuwe onderzoek dimensies deze raadsels trachten te ontsluieren? Dit is noodzakelijk want anders gaan we voorlopig geen antwoorden vinden en blijven de mysteries bestaan van die duizenden zeer oude megalithische bouwwerken, structuren, piramides, etc, die overal op Aarde aanwezig zijn.

 

Kijk bijv. wat er nu in Bosnië gaande is. Daar is een holistische onderzoeker de recent (2005) ontdekte piramides nabij Sarajevo aan het onderzoeken. Hij doet de hele wetenschappelijke wereld versteld staan met zijn wetenschappelijke bevindingen die tot stand zijn gekomen vanuit een nieuw multidisciplinaire aanpak waarbij de energetische invalshoek een belangrijke pijler is geworden. 100 wetenschappers bevestigen nu het bestaan van deze piramides en waarvoor het is gebouwd. Mind blowing.

278840782_1935479576635835_6298174993844657967_n.jpg
278960514_5119211181503695_2012163882318402790_n.jpg

Hunebed excursie 2.0

Wegens enorme belangstelling zijn alle data vol zowel in de zomerperiode als in de herfst (tot en met de herfstvakantie). Vanaf begin november organiseer ik samen met ellen van der Heide een zogenaamde 'energy experience' op een mooie binnenlocatie in Drenthe (Emmen). Meer informatie is eind september beschikbaar. Vanaf eind maart/begin april 2023 zal de 'hunebedexcursie 2.0' weer gegeven worden.

Graniet

De hunebedden zijn gebouwd van zogenaamde zwerfkeien. Dit zijn granieten stenen. Graniet is een zuur stollingsgesteente dat voornamelijk uit drie mineralenkwartsveldspaten (kaliveldspaat en plagioklaas) en mica's (muscoviet en/of biotiet). Ook amfibool komt in graniet voor.

 

De meeste bezoekers bekijken de granietrenstenen niet van dichtbij en hen ontgaat dan ook de schoonheid en haar kracht. Laat staan dat de gemiddelde toerist zijn bewust afstemt op de energie van de stenen.

Tijdens de hunebed excursie bekijken we de stenen van dichtbij en gaan we oefeningen met het afstemmen op hun trillingsfrequentie.

 

Kwarts is de dominante component (ongeveer 50%) in de granietenstenen. Laat nu kwarts ook sterk het vermogen hebben om informatie op te slaan  en het helpt je ook om onder andere kennis terug te krijgen.

Kortom, een steen is niet alleen een steen. Stenen hebben bijzondere kwaliteiten en krachten. Aan ons om hierin te geloven en te oefenen met deze krachten die onze voorouders al vanzelfsprekend achtten.

Graniet is een dieptegesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma. (Dit in tegenstelling tot een uitvloeiingsgesteente zoals basalt dat dicht bij of aan het aardoppervlak gestold is.) Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen en die geven de bijzondere krachten aan de steen. 

Het grootste geheim van de hunebedden zijn de stenen zelf want stenen LEVEN! Kom naar de hunebedexcursie en ervaar wat de magsiche krachten voor jou kunnen betekenen.

HUNEBEDEXCURSIE 2.0

1. Entree: vrijwillige bijdrage

2. Om 10.00 uur verzamelen op de parkeerplaats van Hunebed D49 in Schoonoord.

3. Kinderen zijn ook van harte welkom

4. Meld je aan via mijn contactpagina

5. Neem zelf eten en drinken mee voor de hele dag.

6. Trek wandelschoenen aan

7. Duurt tot 17.00/17.30 uur

 

4fa9d688-b047-454b-813b-53ea323a9310.jpg

'Stenen beïnvloeden ons omdat ze energie uitstralen’

DAGBLAD TROUW, 6 MEI 2019