Bosnian Piramids.jpg

Hunebedden

Ons eigen land kent ook zeer oude megalithische bouwwerken. Op de Hondsrug in Drenthe zijn nog tientallen zogenaamde Hunebedden te vinden (Steentijd). Als onderzoeker heb ik geleerd om met een positief kritische blik vragen te blijven stellen omdat vaak iets niet is wat het lijkt dat het is. De theorie over de Hunebedden is namelijk nooit bewezen!

Vanuit mijn eigen onderzoek en met behulp van andere moedige onderzoekers van de afgelopen decennia kan je grote vraagtekens zetten bij de reguliere opvatting over de Nederlandse Hunebedden. Deze opvatting is dat Hunebedden de restanten van stenen grafkelders zijn waarin het boerenvolk dat het noorden van ons land circa 5400 jaar geleden bewoonde (Trechterbekervolk), zijn doden bijzette. Vrij algemeen wordt aangenomen dat het massagraven waren, waarin veel generaties een laatste rustplaats kregen. Nu moet je weten dat er nooit één skelet of noemenswaardige botten zijn gevonden. En zo zijn er nog veel meer weetjes en kritische vragen waardoor alles in een volledig ander perspectief geplaatst moet worden. WANT TO KNOW? 

73352288_495231891203508_515671163880341

Ancient Mysteries

Over de hele wereld zijn er mysterieuze bouwwerken zoals de Hunebedden waarvan niemand (zeker) weet hoe ze zijn gebouwd en/of wie het hebben en/of waarvoor ze zijn gebouwd en/of in welke periode ze zijn gebouwd.

 

Er worden steeds meer Ancient Mysteries (Megalithische bouwwerken) ontdekt en in rap tempo worden er nieuwe inzichten verkregen vanuit multidisciplinair onderzoek. Het woord Megalithisch betekent trouwens ‘grote steen’.

De grote vraag is of we het lef hebben om met een open mind en het betreden van nieuwe onderzoek dimensies deze raadsels trachten te ontsluieren? Dit is noodzakelijk want anders gaan we voorlopig geen antwoorden vinden en blijven de mysteries bestaan van die duizenden zeer oude megalithische bouwwerken, structuren, piramides, etc, die overal op Aarde aanwezig zijn.

 

Kijk bijv. wat er nu in Bosnië gaande is. Daar is een holistische onderzoeker de recent (2005) ontdekte piramides nabij Sarajevo aan het onderzoeken. Hij doet de hele wetenschappelijke wereld versteld staan met zijn wetenschappelijke bevindingen die tot stand zijn gekomen vanuit een nieuw interdisciplinaire aanpak waarbij de energetische invalshoek een belangrijke pijler is geworden. 100 wetenschappers bevestigen nu het bestaan van deze piramides en waarvoor het is gebouwd. Mind blowing.

72848462_405898413666216_890475247357132

Hunebed excursie

Kom naar Schoonoord voor een inspirerende en prikkelende excursie, vol met nieuwe inzichten en nieuwe ervaringen. We gaan het ook over energie hebben, zelf dingen ervaren en een groepssessie doen.

We bezoeken meerdere Hunebedden om met al je zintuigen een idee te krijgen van wat daar is. Ook is gaan we samen het Pinutum te bezoeken. Verscholen in het Evertsbos tussen Anloo en Eext ligt het Pinetum ‘Ter Borgh’. Elke bezoeker verwondert zichl over de verscheidenheid aan kleuren en vormen van de naaldbomen. En dan hebben we het nog niet over de energie gehad van deze meer dan prachtige plek.

Afhankelijk van de tijd en enthousiasme kunnen we ook het natuurparl Dwingelderveld bezoeken.

Graniet

De Hunebedden zijn gebouwd van zogenaamde zwerfkeien. Dit zijn Graniet. Granieten stenen. Graniet is een zuur stollingsgesteente dat voornamelijk uit drie mineralenkwartsveldspaten (kaliveldspaat en plagioklaas) en mica's (muscoviet en/of biotiet). Ook amfibool komt in graniet voor.

 

De meeste bezoekers bekijken de granietrenstenen niet van dichtbij en hen ontgaat dan ook de schoonheid en haar kracht. Laat staan dat de gemiddelde toerist zijn bewust afstemt op de energie van de stenen.

Tijdens de Hunebed excursie bekijken we de stenen van dichtbij en gaan we oefeningen met het afstemmen op hun trillingsfrequentie.

 

Kwarts is de dominante component (ongeveer 50%) in de granietenstenen. Laat nu kwarts ook sterk het vermogen hebben om informatie op te slaan (quartzhorloges) en het helpt je ook om onder andere kennis terug te krijgen.

Kortom, een steen is niet alleen een steen. Stenen hebben bijzondere kwaliteiten en krachten. Aan ons om hierin te geloven en te oefenen met deze krachten die onze voorouders al vanzelfsprekend achtten.

Graniet is een dieptegesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma. (Dit in tegenstelling tot een uitvloeiingsgesteente zoals basalt dat dicht bij of aan het aardoppervlak gestold is.) Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen en die geven de bijzondere krachten aan de steen. 

Kom woensdag 22 september naar Schoonoord:

1. Entree: vrijwillige bijdrage

2. Om 10.00 uur verzamelen op de parkeerplaats van Hunebed D49 in Schoonoord.

3. Kinderen zijn ook van harte welkom

4. Meld je aan via mijn contactpagina

5. Neem zelf eten en drinken mee voor de hele dag.

6. Trek wandelschoenen aan

7. Duurt tot ongeveer 17.30/18.00 uur

 

WhatsApp Image 2021-07-10 at 11.58.46.jpeg

'Stenen beïnvloeden ons omdat ze energie uitstralen’

DAGBLAD TROUW, 6 MEI 2019